S'inscrire à la Newsletter

Le contenu de cette page nécessite une version plus récente d’Adobe Flash Player.

Obtenir le lecteur Adobe Flash


NAME
Montagne Saint-Emilion

OWNER AND ONOLOGIST
Philippe Nunes

SIZE
38 ares

DENSITY PLANTED
8547 vines/ha

SOIL
Clay and sand at the top
Clay deeper

GRAPE VARIETY
100% Merlot

YIELD
40hl/ha
Annual production : 1800 bottles

HARVEST
By hand in small cases
Double salting table : before and after destemming

VINIFICATION AND AGING
Vinification in stainless steel tank.
Malolactique fermenting in tank and aging 12 month in French oak tanks (33% of new oaks).

MARKETING
Sales to individuals and wine merchants (« L’intendant » at Bordeaux, « Cave des Jacobins » at Dinan)
 
Français
English
Portugues
PARTNERS
La Fleur de Bouard
Tonnellerie Darnajou
L'intendant de "l'Hôtel des vins"
La Cave des Jacobins
Tonnellerie Demptos
Legal Mentions
copyright 2009 © Clos Bertineau
Creation : Composis